1. Accesul salariaţilor este permis la intrarea principală (intrare str. Metalurgiştilor) respectând circuitele funcţionale ale Centrului de Îngrijire Paliativă Hospice.
  2. Accesul vizitatorilor este permis între orele 09,00 – 21,00 cu respectarea următoarelor condiţii:
  3. accesul se permite numei persoanelor cu comportament adecvat
  4. accesul se permite numai prin intrarea principală şi numai în locurile şi spaţiile amenajate pentru vizitatori (salon, living, toalete vizitatori etc)

Este interzis accesul persoanelor străine în spital în zonele cu risc: camera de sterilizare, depozit de deşeuri medicale periculoase, CT, Camera liftului.

Personalul medico-sanitar ia toate măsurile pentru respectarea cu stricteţe a interdicţiilor de acces în zonele precizate cu risc.

Dacă apare o perioadă de carantină în această perioadă se limitează sau se interzice, după caz, accesul vizitatorilor în Hospice.

  1. Accesul firmelor prestatoare de servicii este permis numai pe baza legitimaţiei persoanei de la firma service.
  2. Accesul reprezenentanţilor mass-media se face numai cu acordul managerului. Reprezentaţii mass-mediei pot filma în spitale numai în spaţiile pentru care managerul şi-a exprimat acordul în mod explicit, iar intervievarea pacienţilor sau filarea acestora se poate face numai în condiţiile legii. Purtătorul de cuvânt al instituţiei îi însoţesc pe reprezentanţii mass-media pe durata prezenţei acestora în incinta spitalului.
  3. Accesul pacienţilor la zonele cu risc identificate ( camera sterilizare, depozite, CT, camera liftului, depozit deşeuri medicale periculoase) este interzis. Zonele cu risc sunt identificate cu „acces interzis persoanelor neautorizate”

Criteriile de eligibilitate pentru internarea pacienților cu nevoi de îngrijiri paliative

 

CRITERII DE INTERNARE

Evolutie progresiva cu înrautatirea simptomelor si/sau a valorilor analizelor si/sau scaderea statusului functional (status ECOG 3-4).

Stadiul sever sau final la diagnosticul initial;

Sindrom hipoanabolicsi handicap nutritional critic cu scaderea greutatii cu 5% sau mai mult în ultimele 3 luni în timpul unei boli progresive cu/sau disfagie ireversibila.

Prezenta co-morbiditatilor severe,  ce duc la o speranta de viata de 12 luni sau mai mica.

Sindrom dureros acut/cronic ireductibil (VAS = 6-7).

 

CONDITII DE INTERNARE

Act de identitate;

Bilet de trimitere model CAS cu referinta „Îngrijiri paliative”;

Dovada calitatii de asigurat (cupon pensii, adeverinta de asigurat/co-asigurat);

Dosar medical pacient (istoric medical, medicamente prescrise, analize/investigatii efectuate, bilete de iesire din spitale);

Cerere pentru internare;

Card de sanatate;

Alte documente, dupa caz.

Mass Media