Hospice-ul pentru Copii și Adulți

Când nu mai este posibilă vindecarea, este datoria noastră să îngrijim.

Un Hospice nu este o casă, nu este o instituţie, ci un gând, un concept.

 

Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu a fost inaugurat în anul 2006 şi are în centrul atenţiei îngrijirea pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ. Hospice-ul pentru Copii a fost inaugurat in anul 2016  si are 10 locuri.

Hospice-ul face parte din Asociaţia „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A. din Romania.

Hospice-ul oferă îngrijire paliativă unui număr de 14 pacienţi în 12 camere pt. o singură persoană şi o cameră cu două paturi.

Un număr de 17 asistenţi medicali îndrumaţi de 2 medici (cu competenţă în medicina paliativă) oferă asistenţa medicală pacienţilor noştri 24 de ore din 24. Un accent deosebit se pune pe tratamentul durerii.

În Hospice-ul de Copii 14 asistenți medicali îndrumați de medici cu competență în îngrijiri paliative oferă ingrijire 24 de ore din 24 de ore .

Din echipă fac parte preoţii diferitelor culte creştine care împreună oferă sprijinul moral pacienţilor şi familiilor acestora.

Hospice-ul este în relaţie contractuală cu CJAS Sibiu. Centrul de Îngrijiri Paliative Hospice oferă îngrijiri paliative pentru adulți și copii.

Serviciile sunt decontate parțial de CAS, cea mai mare parte din costuri fiind acoperită prin donații.

Hospice Copii

image
image
image
image
image
image

Hospice Adulți

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

1 Comment

  1. […] Hospice Sibiu – Asociația Dr. Carl Wolff ingrijeste bolnavii incurabil, ofera asistenta medicala si sprijin adultilor si copiilor a caror sansa la viata este minima, prin cele doua centre Hospice Adulti si Hospice Copii. Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu „a fost inaugurat în anul 2006 şi are în centrul atenţiei îngrijirea pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ. Din anul 2016 s-a deschis și o secție de copii. Hospice-ul face parte din Asociaţia „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A. din Romania. Cu alte cuvinte, în Centrul de Îngrijire Paliativă Sibiu sunt îngrijiți adulți cu cancer în fază terminală și o secție pentru copii cu boli incurabile pentru care șansa de vindecare nu există. Hospice-ul de Copii, un centru unic în țară, îngrijește 9 copii, 24 de ore din 24,  pe tot parcursul anului. Cei mai mulți copii îngrijiți aici sunt părăsiți de părinți o dată ce se stabilește diagnosticul. Lupta acestor copii cu boala este la fel de mare ca lupta cu tristețea de a nu avea un părinte alături, în perioadele dificile, atunci când apar durerile, crizele și teama. Acești copii sunt niște eroi pentru care viața nu ar mai fi, dacă nu ar avea aparat de oxigen, aspirator de secreții sau injectomate. Uneori, un zâmbet este o victorie la fel de mare ca un meci câștigat de echipa de baschet. Copiii aceștia au nevoie de ajutorul comunității. Zilele lor sunt puține, dar pot fi frumoase. Finanțările primite sunt modeste, astfel că Centrul de Îngrijire Paliatică Sibiu are nevoie de ajutorul comunității.” https://carlwolff.ro/hospice-copii-adulti/ […]

Comments are closed.